EXPEDICE ZÁSILEK PROBÍHÁ DLE POŘADÍ PŘIJATÝCH OBJEDNÁVEK. Telefonní hovory omezte, prosím, pouze na důležité, abychom mohli rychle a efektivně připravovat Vaše objednávky. DĚKUJEME

ÚvodHolubiOchrana, prevence, minerály a vitamíny pro holubyPropigeon - probiotikum, základ zdraví, 500 gr po expiraci

Propigeon - probiotikum, základ zdraví, 500 gr po expiraci

novinka

Propigeon - probiotikum, základ zdraví, 500 gr po expiraci

Kód produktu: 2873
Záruka: 24 měsíců
Skladem

332 Kč249 Kč222,32 Kč bez DPH

Popis produktu

Popis produktu

Propigeon 500 gr, po expiraci 12/2023

Probiotický přípravek pro holuby. Obsahuje probiotickou - prebiotickou potenciační složku + přírodní multiminerální komplex.

Indikace přípravku Propigeon:

K prevenci a léčbě průjmových onemocnění, zvýšení obranyschopnosti organizmu, zvýšení kondice a letových schopností, zlepšení konverze živin, v rekonvalescenci, po podávání antibiotik a chemoterapeutik, v přípravě před letovou sezónou a výstavami. Na zvýšení imunitní odpovědi před vakcinací minimálně 7 dní, zajištění minerálního komplexu, zlepšení zdravotního stavu kostí a celého orgamismu.

Dávkování:

Preventivně: 1g na 1 kus a den po dobu 14 dní do krmiva.

Léčebně: 2g na 1kus  a den po dobu 14 dní do krmiva.

Hromadně: 5g na 1kus a den po dobu 14 dní do krmiva.   

 Září ( podzim) po přeléčení antibiotiky- podávat 14 dní na úpravu střevní mikroflory, metabolizmu s důrazem na kvalitní pelíchání (potlačení trichomoniázy a zlepšení spalování tuků).

Prosinec-Leden po přeléčení, odčervení a před vakcinací na zvýšení imunitní odpovědi, podávat 14dní.   15.12. - 15.1 na dokončení pelíchání ( prachového peří.)

Únor - Duben ( 20.2. - 15. 4. ) páření, snáška, odchov mláďat - zvýšení životaschopnosti mláďat, prevence E-coli, salmonelli, od 10 - 25 dne věku a před letovou sezonou.

Květen - Srpen - 2 dny před letem a 2 dny po doletu. V srpnu proti E-coli infekcím podávat 14 dní pro celý odchov. Probiotika podáváme hlavně po antibiotikách, po každé změně krmiva, před a po závodech, při odchovu mláďat, při podezření na salmonelu, coli infekce, trichomoniádu, po podávání preparátů na okyselení prostředí žaludku, okyselení nám vyvolá zvýšení ph ve střevech.

PREBIOTIKA : jsou nestravitelné potravinové složky, které slouží jako potrava prospěšným střevním bakteriím. Tyto látky procházejí trávícím traktem nezměněny až do tlustého střeva, kde jsou rozkládány probiotickou mikroflorou na jednoduché sacharidy, stimulující hlavně množství laktobacilů, bifidobakterií, a tím potlačují množení patogenů. Jako prebiotika se považují oligosacharidy, nejčastěji fruktooligosacharidy. Účinek prebiotik - stimulují růst probiotických kmenů, zvyšují vstřebávání minerálů, zejména Ca, Fe, Mg, snižují množství toxických látek v tlustém střevě. Kombinace prebiotik a probiotik se projeví v tenkém a tlustém střevě. V tenkém střevě jsou to hlavně laktobacily, napomáhající hlavně vhodného Ph a podporující trávení - tvorbou enzymů. V tlustém střevě fruktooligosacharidy podporují růst příznivé mikroflory, potlačují růst patogenních mikroorganismů a snižují množství toxických látek.

PROBIOTIKA : jsou živé mikrobiální složky potravy s příznivým účinkem na střevní floru a zdraví holubů.Příznivě ovlivňuje mikrobiální ekosystém trávícího traktu a zlepšuje kvalitu střevní mikroflory. Jejich úkolem je fermentovat složky potravy, které se nadají trávícími procesy ve střevě rozložit. Bakteriální fermentací vzniká kyselina mléčná a mastné kyseliny s krátkým řetězcem - kyselina octová, propionová a máselná, která snižuje Ph ve střevě, zvyšuje vstřebávání Ca, Fe, Mg a příznivě ovlivňuje metabolismus glukozy a lipidů(tuků) v játrech. Laktobacily navíc produkují vitaminy skupiny B a syntetizují enzymy, které zvyšují stravitelnost bílkovin. Probiotické kmeny se přirozeně vyskytují v kyselém zelí, mléce apod. Nicméně jen některé z bakterií mléčného kvašení mohou zlepšovat zdravotní stav, ty nazýváme PROBIOTIKA.

ÚČINEK PROBIOTIK - brání množení patogenních mikroorganismů ve střevech, vytvářením konkurence pro živiny a tvorbu bariéry, která brání přilnutí patogenů na sliznici,

- podporují trávící procesy, udržuje optimální Ph ve střevě, čímž vytvářejí nevhodné prostředí pro patogeny, stimulují aktivitu imunitního systému, produkují antimikrobiální látky - nahrazují použití antibiotik , neutralizují toxiny produkované patogeny , zvyšují využitelnost živin.

Vypracoval MVDr. Michael Polášek